Ferieboliger og hoteller
i Aosta

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Calabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol Umbrien Veneto Kort over Italien
Henter indhold

Aosta forvandler sig om sommeren til et sandt paradis. De kendte skisportssteder der om vinteren er dækket af sne fremstår om sommeren som frodige skove kun gennembrudt af smukke hvide gletschere på bjergtinderne.

I dalene løber små rislende bække med iskoldt bjergvand fra gletcherne. I Aosta finder man mange traditionelle gamle byer og borge omgivet af de høje bjergtinder. Aosta er samtidig rig på historiske seværdigheder. I de grønne dale finder man blandt andet flere interessante borge hvor fra man i sin tid styrede begivenhedernes gang.

Her finder man Italiens højeste bjerg, Monte Bianco med sine 4810 meters højde over havet. Bjergmassivet dominerer den vestlige del af regionen og det kendte skisportssted Courmayeur. Lige ved den schweitziske grænse i Sankt Benhardts passet kan man besøge munkenes kloster herberg, hvor katolske munke siden 1000-tallet opdrættede og trænede de kloge redningshunde - Sankt Bernhardt.

Historie

Aosta har altid en vigtig strategisk betydning på grund af den geografiske beliggenhed. Allerede Romerne gjorde Aosta til et stort fæstningsværk. Siden har mange andre nationer og folk sat deres præg på regionen.

Sol & Strand

Hvis det er en dukkert man trænger til under ophold i Aosta så må man tage til takke med en tur i en pool eller en køligere dukkert i en flod.

Naturoplevelser

Er man kommet til Aosta for at opleve naturen så bliver man ikke skuffet. Om vinteren står folk på ski i de smukke områder og om sommeren er der mulighed for gode vandreture i dalene.

Mad & vin

Aostas køkken er hvad man kan kalde et typisk bjergkøkken. Et køkken der bærer præg af tungere og varmere retter hvor smør og fløde er hyppigere ingredienser end olivenolie.

Fisk & Skaldyr
Visse steder spiser man krebs fra floderne samt ferskvandsfisk som ørred, men på grund af sin beliggenhed er de traditionelle retter mere orienteret mod kød.

Kød, vildt & fjerkræ
Kød spises der rigeligt af. I Aosta sætter man især pris på dådyr, hare og vilde bjerggeder. Kalvekød er også udbredt.

Pølser & skinke
Jambon de Bosses er en herlig skinke som lufttørres og fremstilles i Alpernes højder. Lardo di Arnad er også et herligt produkt som fremstilles af svinefedt som lufttørres og tilsættes rosmarin.

Ost
Toma de Gressoney er Aostas mest kendte ost som fremstilles i Alperne og som har et langt lagringspotentiale. Osten fremstilles af mælk fra køer der græsser på de grønklædte bjergsider.

Fontina er en anden kendt ost fra Aosta som dog også fremstilles i naboregionen mod syd Piemonte.

Søde sager
Bjerghonning fra Aosta anvendes ofte i regionens desserter fx i forbindelse med de mange vilde bær der vokser vildt i regionen. Smørkiks er også udbredt.

Vin & Vingårde
Nogle af Europas højest beliggende vinmarker findes i Aosta. Her findes mange mindre kendte druer men visse af de store franske druer er også udbredt i regionen.

Skjul teksten
ferieboliger
Tab 6
Tab 5
Tab 4
Tab 5

Populært i Aosta

Hotel Ad Gallias

Bard

Hotel Ad Gallias er som at bo i luksuriøs historiebog, hvis en sådan altså findes. Ved indgangen til middelalderlandsbyen Bard og med udsigt til den uindtagelige borg ligger hotellet og lokker med ege... n restaurant, komfort og elegance. I restauranten finder man hvælvede lofter, pejs og stemningsfulde lokaler, og om sommeren er der udendørs servering på hotellets smukke træterrasse.Læs mere

Residence Chateau

Saint-Pierre

Midt mellem uindtagelige slotte og borge ligger Residence Chateau blot 3 km fra motorvejsafkørslen. Residence Chateau har en enestående beliggenhed med udsigt til Saint-Pierre Slot, som blot ligger 5 ... minutter væk til fods. Man kan parkere gratis foran hotellet på en offentlig parkeringsplads.Læs mere

Maison Tissiere

Antey Saint André

Nogle driver et hotel for indtjeningens skyld, mens andre bare ikke kan lade være. Værtinden Guja og hendes familie hører til den sidste gruppe. Mærk selv efter på det ekslusive Maison Tissiere, som lokker med både pool og restaurant.

Bestilling Favoritter0 Inspiration Rejsemål
Skift sprog